Verder leven na zelfdoding (2020)

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in zijn leven in aanraking is gekomen met zelfdoding. De auteurs Nico Van Der Heiden en Harriëtte Modderman laten zien hoe een rouwproces bij zelfdoding kan verlopen waardoor het boek tevens een must have is voor elke therapeut en (rouw) consulent (in opleiding).

Ondersteboven (2020)

‘Er huist een draak in mijn hoofd.’
Davey, de jongste zoon van Merel, wordt geplaagd door onontkoombare drukte van gedachten en prikkels van buitenaf. Op 25-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière als kunstenaar en vormgever, kiest hij ervoor om uit het leven te stappen. De wereld van Merel stort in. Een roman geschreven door Annerieke de Vries, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boek levert een bijdrage aan de missie van de Rogier Hulst Foundation.

Na de val (2020)

Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader van driehoog uit het raam springt. Tien jaar later besluit ze haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, audio-opnames, brieven en dagboeken van haar vader.

Moederhart vol rouw en liefde (2020)

In dit boek vertelt Elsbeth Kuysters hoe ze verder leeft met de rouw om haar dochter Sara, die op zeventienjarige leeftijd er zelf voor kiest haar leven te beëindigen. Sara’s worsteling is niet uniek en staat symbool voor vele andere jongeren. De schrijfster hoopt met dit boek anderen te raken en de hand te reiken, en ook hulpverleners en familieleden te laten zien, wat er in iemand omgaat die zich maar moeilijk thuis voelt in deze wereld.

Weg (2019)

In een droom ontmoet hoofdpersoon Nyna haar dertienjarige ik, een verdwaalde puber. De volwassen Nyna en de puber Nyna gaan samen op onderzoek uit en als ware detectives proberen ze het verleden en hun eigen innerlijk leven te ontrafelen. Een jeugdvriendinnetje pleegde zelfmoord, maar daar werd nooit over gepraat. Weg is een beeldverhaal dat leest als een roadmovie. Auteur: Nynke Kuipers

Loden Last (2019)

Boek met als ondertitel: ‘het taboe op zelfmoord’ met verhalen van mensen die uit het leven stapten, over verdriet en schuldgevoel bij nabestaanden en over mensen die overleefden. Eerste editie: 2004, herziene editie: 2012. Auteurs: Bram Hulzebos & Bram Bakker

Als jullie dit lezen ben ik dood (2018)

Op 9 mei 2008 stapte de broer van Tamara Baars op 30-jarige leeftijd volslagen onverwacht uit het leven. Over hoe zij als zus dit immense en plotselinge verlies leerde dragen, gaat haar boek. Haar verhaal is een steuntje in de rug voor iedereen die in zijn of haar naaste omgeving te maken heeft met zelfdoding en herkenning zoekt.

Hey Pa (2018)

In 2017 stapte Ben zijn 31-jarige zoon Koen geheel onverwacht uit het leven. Erover schrijven hielp Ben bij de verwerking en resulteerde in dit boek. Het gaat over de tragische gebeurtenis en de manier waarop zijn gezin hiermee is omgaan. Het is een eerbetoon aan Koen. Dit boek is geschreven om mensen te helpen sterker te worden ondanks alle weerstanden die je tegen kunt komen in je leven. Hoe je om kunt leren gaan met spanning, woede, zorgen, teleurstelling, verdriet en eenzaamheid.

V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin (2017)

“V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin” Verdriet, verlies, Emoties, Rouwen, Dood en doorgaan, Energievreters, Rituelen, rust, ruimte en respect! VERDER is een boek dat gaat over het verlies van haar zoon Juriën. Hij stapt op vijftienjarige leeftijd totaal onverwacht uit het leven. Wanneer een kind door zelfdoding overlijdt, zonder enig vermoeden, is dat een enorme schok. VERDER na zelfdoding is dat mogelijk of onmogelijk voor de achterblijvers? Als nabestaande worstel je vaak met allerlei emoties, zoals onmacht, ongeloof, boosheid, schuld, schaamte naast het grote gemis. Henriette Koks beschrijft in dit boek wat er met haar gebeurt na de zelfdoding van haar zoon.

Man o man (2017)

Boek over de vragen van achterblijvers na zelfdoding en de zoektocht naar antwoorden. Auteur Nathan Vos verloor zijn broer David aan zelfdoding. Hij ging op zoek naar het waarom bij zijn broer en 11 lotgenoten, in gesprekken met hun weduwen.