Ik laat je gaan (2015)

De zeventwintigjarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Omdat ze niemand wil traumatiseren met haar dood kiest ze voor zelfeuthanasie, een humane manier van zelfdoding. Ik laat je gaan is een korte documentaire over het zelfbeschikkingsrecht van …

Lees meer

Strohalm (2015)

In Strohalm horen we Sylvia (18), Anna (31), Inger (38) en Erik (41) over hun worsteling met zelfmoordgedachten. Ogenschijnlijk functioneren ze normaal, maar soms zijn ze al bezig voorbereidingen te treffen. Hun intieme bekentenissen maken duidelijk waarom het zo ingewikkeld is om daarover te praten. Ondertussen zien we hoe de vrijwilligers van 113Online worden voorbereid …

Lees meer

Unknown Brood (2016)

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock “n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor
achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. UNKNOWN BROOD duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

Waarom delen jongeren zelfmoordtips op internetfora? (2020)

Danny (Danny Op Straat) praat met de families van jongeren die zichzelf van het leven beroofd hebben. Zij zaten op online fora waarop ze met anderen spraken over zelfmoord en kregen daar soms zelfs tips en tools om tot daden over te gaan.

Antonie & Merlijn: 10 jaar later (2020)

‘Antonie & Merlijn: 10 jaar later’ is een documentaire die Merlijn Kamerling over zijn vader maakte. In een persoonlijke zoektocht gaat Merlijn aan de hand van onder meer gesprekken met familieleden en andere betrokkenen.

Waarom bleef je niet voor mij? (2020)

In ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster Milou Gevers, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Het voorland is back (2019)

De zus van documentairemaker Susanne Heering maakte op haar 32e een einde aan haar leven. Heering brengt in ‘Het voorland is back’ het rouwproces van haar familie in beeld.

De onbegrijpelijke dood van Mitchel (2019)

Een documentaire over de 21-jarige Mitchel Winters die een einde aan zijn leven maakt door politiekogels. Documentairemaakster Wytzia Soetenhorst gaat op zoek naar antwoorden op de vele vragen van familie, vrienden en zichzelf. Tegelijkertijd legt ze een groot maatschappelijk probleem bloot. Zelfmoord onder jongeren en de worsteling hiermee van de achterblijvers.

True Selfie (2018)

Acht jongeren met psychische problemen filmen hun eigen leven en delen met de kijker hun kwetsbare momenten in verschillende afleveringen.

Een onvergetelijk afscheid (2017)

Film waarin drie mensen aan het woord komen over hun ervaringen met zelfdoding: Marline verloor haar partner. Sascha over de zelfdodingsgedachten en -pogingen van haar dochter. Sebastiaan die vertelt over zijn eigen gedachten aan zelfdoding. Regisseur van de film: Cláudio de Oliveira Marques verloor zijn beste vriendin.