Waarom delen jongeren zelfmoordtips op internetfora? (2020)

Danny (Danny Op Straat) praat met de families van jongeren die zichzelf van het leven beroofd hebben. Zij zaten op online fora waarop ze met anderen spraken over zelfmoord en kregen daar soms zelfs tips en tools om tot daden over te gaan.

Antonie & Merlijn: 10 jaar later (2020)

‘Antonie & Merlijn: 10 jaar later’ is een documentaire die Merlijn Kamerling over zijn vader maakte. In een persoonlijke zoektocht gaat Merlijn aan de hand van onder meer gesprekken met familieleden en andere betrokkenen.

Waarom bleef je niet voor mij? (2020)

In ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster Milou Gevers, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Het voorland is back (2019)

De zus van documentairemaker Susanne Heering maakte op haar 32e een einde aan haar leven. Heering brengt in ‘Het voorland is back’ het rouwproces van haar familie in beeld.

De onbegrijpelijke dood van Mitchel (2019)

Een documentaire over de 21-jarige Mitchel Winters die een einde aan zijn leven maakt door politiekogels. Documentairemaakster Wytzia Soetenhorst gaat op zoek naar antwoorden op de vele vragen van familie, vrienden en zichzelf. Tegelijkertijd legt ze een groot maatschappelijk probleem bloot. Zelfmoord onder jongeren en de worsteling hiermee van de achterblijvers.

True Selfie (2018)

Acht jongeren met psychische problemen filmen hun eigen leven en delen met de kijker hun kwetsbare momenten in verschillende afleveringen.

Een onvergetelijk afscheid (2017)

Film waarin drie mensen aan het woord komen over hun ervaringen met zelfdoding: Marline verloor haar partner. Sascha over de zelfdodingsgedachten en -pogingen van haar dochter. Sebastiaan die vertelt over zijn eigen gedachten aan zelfdoding. Regisseur van de film: Cláudio de Oliveira Marques verloor zijn beste vriendin.

Evi Hanssen in de Kist (2017)

Zangeres en presentatrice Evi Hanssen in gesprek met Kefah Allush in de Kist/EO over de ziekte en zelfdoding van haar broer.