Geluk na zelfmoord (2021)

Een podcast serie van Aniana Taelman en haar partner Luc de Flem.   Twintig jaar lang heb ik de onverwachte zelfmoord van mijn vader doodgezwegen. Het was te pijnlijk. Verwoesting in de brutaalste zin van het woord. Tot ik het besluit nam: ‘Genoeg dood. Ik wil zó graag weer leven!’ Ik ging de strijd aan …

Lees meer

Helemaal aan het einde (2019-heden)

Helemaal aan het Einde is een podcast die je laat stilstaan bij het onvermijdelijke in het leven: de dood. Met bijzondere afscheidsverhalen, en gesprekken met mensen die in het uitvaartvak werken.

Praten over depressie (2019-heden)

PRATEN OVER DEPRESSIE – DE PODCAST Wij zijn Maarten en Anneleen, we zijn al jaren goede vrienden en hebben allebei een depressie gehad. Tijdens onze studententijd waren we huisgenoten van elkaar, maar over onze depressie hadden we nog nooit gepraat. Waarom eigenlijk niet? Dat vroegen wij ons ook af. Op 13 september 2019 lanceerden we in Pakhuis de …

Lees meer

Stervensgoed (2020 tot heden)

Diana maakt een Podcast-serie over haar werkzaamheden, inspireert en interviewt betrokkenen professionals belangrijke aanverwante thema’s.   Diana begeleid al meer dan 20 jaar als wijk & palliatief verpleegkundige cliënten en diens naasten tijdens het stervensproces. “Mijn hart klopt sneller als we er alles aan doen om te zorgen voor een warm en liefdevol afscheid in …

Lees meer

Toen was het stil

Platvorm voor nabestaanden zelfdoding. Hier kun je terecht voor meer informatie en voor organisaties die steun bieden of lotgenotencontact. Kennis over rouwen. En je kunt op het forum je verhaal doen, om steun te ontvangen van mensen die ongeveer weten wat je doormaakt.

Stil geweest

Hier vind je de verhalen van jongeren die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding. Informatie over het omgaan met deze gevoelens. Je kunt kijken naar en lezen over mensen die hetzelfde meemaakten als jij. En je vindt adressen waar je, als je dat wilt, hulp kunt vinden.

Stichting Hey Pa

De Stichting heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen die met zelfdoding te maken hebben gehad om meer geluk te laten ervaren en alles uit het leven te halen van er nog inzit.

Suïcide Preventie Centrum

Het SPC wil zich inzetten om mensen die zelf te maken hebben (gehad) met suïcidaliteit te ondersteunen in hun herstel, door middel van een gespecialiseerd aanbod passend bij de wensen en behoeften die de betreffende persoon heeft. Daarnaast wil het Suïcide Preventie Centrum zich inzetten om ondersteuning te bieden aan naasten van mensen met suïcidale gedachten en nabestaanden van suïcide.

Werkgroep Verder (België)

De werkgroep biedt voor nabestaanden allerlei mogelijkheden voor verwerking na verlies van een dierbare aan zelfdoding: advies, (online) gespreksgroepen, een online forum en een herinneringssite. Er is ook een webwinkel waar vele brochures, boeken en andere materialen besteld kunnen worden.