Verder leven na zelfdoding (2020)

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in zijn leven in aanraking is gekomen met zelfdoding. De auteurs Nico Van Der Heiden en Harriëtte Modderman laten zien hoe een rouwproces bij zelfdoding kan verlopen waardoor het boek tevens een must have is voor elke therapeut en (rouw) consulent (in opleiding).

Als je kind er niet meer is (2014)

Hoe verwerk je de zelfdoding van je kind? Hoe ga je om met zo’n verschrikkelijke gebeurtenis, met de machteloosheid, het schuldgevoel?
Regisseur Annelies Heesakkers, bevriend met beide ouderparen, maakte van dichtbij mee hoe de ouders van Fijkje en Esther met de totaal onverwachte dood van hun dochters omgaan. In ‘Als je kind er niet meer is’ laat zij de veerkracht zien van mensen, en hoe zij na zo’n haast ondraaglijk verlies het leven verder leven.

Verlies door suïcide (2005)

Boek waarin nazorg aan nabestaanden van zelfdoding en professionele begeleiding bij rouw centraal staan. Het bevat oefeningen en schema’s waarmee o.a. inzicht in rouwreacties en behoeften aan steun en hulp in kaart gebracht kunnen worden.

Levenslang?

Een kaartspel met teksten/vragen erop als hulpmiddel voor nabestaanden na zelfdoding. De kaartjes sporen mensen aan hun gedachten en gevoelens te delen en te bespreken. Mensen kunnen er in duo’s of in kleine groepen baat bij hebben, met én zonder een (professionele) gespreksleider.

Stichting Herstelproces

De Stichting Herstelproces is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 2015 inzet voor mensen met een kwetsbaarheid en hun naasten. Jaarlijks organiseert de stichting herstelweekenden, verhalenweekenden en trainingen voor mensen die te maken hebben gehad met een ingrijpende gebeurtenis, zelf of als naaste.

Werkgroep Verder (België)

De werkgroep biedt voor nabestaanden allerlei mogelijkheden voor verwerking na verlies van een dierbare aan zelfdoding: advies, (online) gespreksgroepen, een online forum en een herinneringssite. Er is ook een webwinkel waar vele brochures, boeken en andere materialen besteld kunnen worden.