Waarom delen jongeren zelfmoordtips op internetfora? (2020)

Danny (Danny Op Straat) praat met de families van jongeren die zichzelf van het leven beroofd hebben. Zij zaten op online fora waarop ze met anderen spraken over zelfmoord en kregen daar soms zelfs tips en tools om tot daden over te gaan.

Waarom bleef je niet voor mij? (2020)

In ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster Milou Gevers, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

De onbegrijpelijke dood van Mitchel (2019)

Een documentaire over de 21-jarige Mitchel Winters die een einde aan zijn leven maakt door politiekogels. Documentairemaakster Wytzia Soetenhorst gaat op zoek naar antwoorden op de vele vragen van familie, vrienden en zichzelf. Tegelijkertijd legt ze een groot maatschappelijk probleem bloot. Zelfmoord onder jongeren en de worsteling hiermee van de achterblijvers.

Hey Pa (2018)

In 2017 stapte Ben zijn 31-jarige zoon Koen geheel onverwacht uit het leven. Erover schrijven hielp Ben bij de verwerking en resulteerde in dit boek. Het gaat over de tragische gebeurtenis en de manier waarop zijn gezin hiermee is omgaan. Het is een eerbetoon aan Koen. Dit boek is geschreven om mensen te helpen sterker te worden ondanks alle weerstanden die je tegen kunt komen in je leven. Hoe je om kunt leren gaan met spanning, woede, zorgen, teleurstelling, verdriet en eenzaamheid.

True Selfie (2018)

Acht jongeren met psychische problemen filmen hun eigen leven en delen met de kijker hun kwetsbare momenten in verschillende afleveringen.

Kon je dan niet blijven voor mij? (2013)

Boek voor ouders, leerkrachten en hulpverleners over de ondersteuning van kinderen na een ervaring van zelfdoding in de directe omgeving. Auteur Riet Fiddelaers-Jaspers is deskundige op het gebied van rouw en verlies.

Om alles wat er niet meer is (2008)

Boek met verhalen van jongeren over hun ervaringen met zelfdoding aangevuld door tips en gedichten ter ondersteuning van andere jongeren met eenzelfde ervaring. Onder redactie van Riet Fiddelaers-Jaspers, rouwdeskundige en Monique van ’t Erve, consulent nabestaanden zelfdoding.

Stil geweest

Hier vind je de verhalen van jongeren die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding. Informatie over het omgaan met deze gevoelens. Je kunt kijken naar en lezen over mensen die hetzelfde meemaakten als jij. En je vindt adressen waar je, als je dat wilt, hulp kunt vinden.