De rode hoed van Luna (2017)

Het is een mooie voorjaarsdag. Luna gaat met haar vader picknicken in het park, ze draagt de rode hoed van haar moeder. Die is vorig jaar overleden en Luna begrijpt nog steeds niet waarom. Soms heeft ze het gevoel dat het haar schuld is en is ze bang dat haar vader haar op dezelfde manier zal verlaten. Haar vader legt uit wat er gebeurd is en samen halen ze leuke herinneringen op aan Luna’s moeder. Dit prentenboek is geschreven om samen te lezen met kinderen vanaf zes jaar die in hun directe omgeving te maken krijgen met zelfdoding. Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers, een van de meest vooraanstaande professionals op het gebied van rouwverwerking, schreef een (voor)leesinstructie.

Sloep vaart verder (2019)

Sloep en Grote Boot zijn dikke vrienden. Samen varen ze over alle zeeën en rivieren. Tot Grote Boot plots tegen een groot rotsblok vaart en verdwijnt in het water. Sloep is verdrietig en verward. Hoe moet hij nu verder? Is het normaal wat hij denkt en voelt? Wat is er gebeurd? Waarom? Sloep en zijn vrienden gaan samen op tocht doorheen het onbekende rouwproces. Elke boot rouwt anders, voelt andere emoties, maar ze leren elkaar begrijpen. Ze helpen en ondersteunen elkaar wanneer een van hen het moeilijk krijgt. De vuurtorens aan de kustlijn tonen met hun grote licht de weg en geven hoop. Sloep vaart verder is een uniek verhaal over het rouwproces na een zelfdoding. De prachtige tekeningen zijn van de hand van Naomi Christiaens en het boek bevat ook bijbehorende oefeningen en activiteiten. Lore Vonck, sociaal agoge en rouwtherapeut, coördineert Werkgroep Verder na Zelfdoding, het expertisecentrum in rouwen na zelfdoding in Vlaanderen. Daisy Buttiens is schoolpsychologe, ABFT-therapeut en traumatherapeut in opleiding. Ze werkt als preventieadviseur voor Mensura.

Twinkel en de wemelwolk (2016)

Prentenboek voor kinderen die te maken hebben gehad met zelfdoding geschreven door Miranda van der Vegt die haar partner aan zelfdoding verloor, met tekeningen van haar dochter van 8 jaar.

Kon je dan niet blijven voor mij? (2013)

Boek voor ouders, leerkrachten en hulpverleners over de ondersteuning van kinderen na een ervaring van zelfdoding in de directe omgeving. Auteur Riet Fiddelaers-Jaspers is deskundige op het gebied van rouw en verlies.

De visjes van Océane (2011)

Prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar voor het bespreekbaar maken van het verlies van een dierbare door zelfdoding. Auteur: Nathalie Slosse