Ondersteboven (2020)

‘Er huist een draak in mijn hoofd.’
Davey, de jongste zoon van Merel, wordt geplaagd door onontkoombare drukte van gedachten en prikkels van buitenaf. Op 25-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière als kunstenaar en vormgever, kiest hij ervoor om uit het leven te stappen. De wereld van Merel stort in. Een roman geschreven door Annerieke de Vries, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boek levert een bijdrage aan de missie van de Rogier Hulst Foundation.

Hey Pa (2018)

In 2017 stapte Ben zijn 31-jarige zoon Koen geheel onverwacht uit het leven. Erover schrijven hielp Ben bij de verwerking en resulteerde in dit boek. Het gaat over de tragische gebeurtenis en de manier waarop zijn gezin hiermee is omgaan. Het is een eerbetoon aan Koen. Dit boek is geschreven om mensen te helpen sterker te worden ondanks alle weerstanden die je tegen kunt komen in je leven. Hoe je om kunt leren gaan met spanning, woede, zorgen, teleurstelling, verdriet en eenzaamheid.

V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin (2017)

“V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin” Verdriet, verlies, Emoties, Rouwen, Dood en doorgaan, Energievreters, Rituelen, rust, ruimte en respect! VERDER is een boek dat gaat over het verlies van haar zoon Juriën. Hij stapt op vijftienjarige leeftijd totaal onverwacht uit het leven. Wanneer een kind door zelfdoding overlijdt, zonder enig vermoeden, is dat een enorme schok. VERDER na zelfdoding is dat mogelijk of onmogelijk voor de achterblijvers? Als nabestaande worstel je vaak met allerlei emoties, zoals onmacht, ongeloof, boosheid, schuld, schaamte naast het grote gemis. Henriette Koks beschrijft in dit boek wat er met haar gebeurt na de zelfdoding van haar zoon.

Geen pijn, geen angst, geen leven (2017)

Boek met als ondertitel ‘de veerkracht voorbij’ over het ziekteproces en aansluitend de zelfdoding van een jonge vrouw. Auteur Stanneke Lunter is psychiater en schrijft het boek vanuit haar perspectief als moeder van deze jonge vrouw.

Gevangen in verdriet na zelfdoding (2016)

Auteur Rian de Heus was gevangen in haar verdriet na de zelfdoding van haar oudste dochter. Rian beschrijft de totale verwarring waar zij als moeder mee te maken kreeg. Je leest over haar worsteling tussen leven of er zelf ook een einde aan maken. Over de strijd om haar verhaal te verdedigen tegen de ‘buitenwereld’, de mensen die zelfmoord veroordelen. Over het constante onbegrip. Over hoe je de balans moet vinden om verder te leven.

Het is net alsof ik hier niet hoor… (2016)

Boek met als ondertitel: ‘leven en dood van een dertienjarige’. Als Saskia (in 1987) haar leven beëindigt, komt dit voor haar omgeving volslagen onverwachts. De enorme hoeveelheid dagboekaantekeningen, verhalen en brieven die zij nalaat, maken de raadsels van het ‘waarom?’ Deel 1 bevat het verhaal van de ziekte en zelfdoding van een meisje vanuit het perspectief van de vader, Andy Sanders en deel 2 is een analyse van de psychische problemen van dat meisje geschreven door René Diekstra.

Als je kind er niet meer is (2014)

Hoe verwerk je de zelfdoding van je kind? Hoe ga je om met zo’n verschrikkelijke gebeurtenis, met de machteloosheid, het schuldgevoel?
Regisseur Annelies Heesakkers, bevriend met beide ouderparen, maakte van dichtbij mee hoe de ouders van Fijkje en Esther met de totaal onverwachte dood van hun dochters omgaan. In ‘Als je kind er niet meer is’ laat zij de veerkracht zien van mensen, en hoe zij na zo’n haast ondraaglijk verlies het leven verder leven.

Weg was ze (2009)

Boek met als ondertitel: ‘Zoektocht van een vader nadat zijn dochter geen uitweg meer zag’, over de ziekte en aansluitende zelfdoding van een jonge vrouw vanuit het perspectief van de vader. Auteur: Kees van Santbergen.