Help mee!

DRAAG OOK EEN STEENTJE BIJ

Leven Na Zelfdoding is van nabestaanden voor nabestaanden. Wij weten als geen ander hoe ingrijpend het kan zijn een dierbare door zelfdoding te verliezen. Daarom zetten wij ons vrijwillig in om zo veel als mogelijk mogelijkheden voor ondersteuning te verzamelen en elkaar te inspireren het leven weer op te pakken na zo’n zwaar verlies. Wat heeft jou geholpen? Of help je zelf ook lotgenoten door middel van lotgenotencontact of persoonlijke begeleiding? Heb je een inspirerend boek gelezen en wil je daar een gastblog over schrijven? Laat het ons weten en bouw mee aan deze plek van steun en inspiratie.

Landelijke Enquête: Behoeften van nabestaanden van een suïcide in Nederland

Eind 2021 vulden in enkele weken tijd ruim 1000 nabestaanden onze landelijke enquête in. Hieruit bleek dat het merendeel van hen ondersteuning heeft gemist, zowel direct na het overlijden als in het aansluitende rouwproces. De nabestaanden zien opties voor professionele begeleiding na het overlijden over het algemeen als zinvol. Daarnaast gaven nabestaanden op meerdere punten suggesties voor verbetering van zorg en ondersteuning. Met deze kennis gaan we aan de slag om de ondersteuning van nabestaanden in Nederland verder te verbeteren. Zie voor meer informatie de factsheet.


LNZ VACATURE: VRIJWILLIGER WEB & SOCIAL MEDIA

Voor ons initiatief Leven na Zelfdoding zijn we op zoek naar uitbreiding van ons enthousiaste team.

Leven na Zelfdoding is opgericht door nabestaanden die een dierbare hebben verloren door zelfdoding en hierdoor zelf hebben ervaren dat informatievoorziening rondom het thema ‘hoe leef ik verder na de zelfdoding van een dierbare’ essentieel is. De website dient ter ondersteuning en inspiratie voor nabestaanden.

Via de website verzamelen we beschikbare informatie en kennis over regionaal lotgenotencontact, bijeenkomsten, literatuur, documentaires, professionele ondersteuning, zelfhulpmogelijkheden, etc. We delen graag op een laagdrempelige manier actuele informatie over het leven na zelfdoding. Hierdoor willen we een bijdrage leveren aan steun en inspiratie voor onze lotgenoten.

Wat kan jij bijdragen?

  • Kennis en ervaring op het gebied van social media
  • Ondersteuning bij het website beheer
  • Ambassadeurschap voor andere nabestaanden, zodat zij ons kunnen vinden en het ondersteuningsaanbod hen bereikt

STEUN ONS FINANCIEEL: ELKE GIFT IS HEEL HARTELIJK WELKOM!

Steun ons, zodat we ons aanbod voor lotgenoten die een dierbare hebben verloren door zelfdoding op regelmatige basis kunnen aanvullen en uitbreiden. Je bijdrage kun je overmaken op bankrekening:

NL79TRIO0788827642
op naam van Stichting Aurora, onder vermelding van “Leven na zelfdoding”.


WIL JE VAN GEDACHTEN WISSELEN?

Ben je rouwbegeleider of -coach, staat jouw aanbod voor lotgenotencontact niet op onze website, wil je jouw onderzoek ook onder de aandacht brengen, wil je ons als bedrijf ondersteunen of heb je een ander idee hoe we nabestaanden na zelfdoding een hart onder de riem kunnen steken?


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Dan vul je gegevens in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk voor eerder verstuurde berichten in ons nieuwsbrief-archief.