Lage druk gebied

Door Sandra Rodenburg.Sandra Rodenburg

Net als in de buitenwereld is er ook binnenin mij momenteel sprake van een zwaar lage druk gebied.

Donkere dichte wolken hebben zich binnenin samengepakt, de druk is groot. (Gek eigenlijk, deze woordspeling. Want een lage druk gebied met veel bewolking geeft meer spanning qua weer dan een hoge druk gebied….)

Voelt als een enorme beklemming. Een ophoping, stagnatie van energie.

Buiten pakken donkere wolken zich samen en is er sprake van zware regenbuien.
Van binnen bouwt zich een explosie op. Een uitbarsting van gecumuleerde  frustratie,  boosheid, angst en verdriet.

Ik weet dat het energie is die weer wil gaan stromen.  Het is kracht.

Het wordt tijd dat deze energie zich gaat manifesteren. Als ik het namelijk niet doe neemt de beklemming in mijn wezen toe.
Ik ga vanuit deze kracht en energie schilderen….

Mijn binnenwereld vorm geven in de buitenwereld.

Als ik ga schilderen zet ik muziek van Beethoven op. Deze componist was denk ik een hevig gepassioneerd mens die net als ik te kampen had met een bij tijd en wijle heftige binnenwereld. Hij had de gave zijn innerlijke toestand om te zetten in prachtige meeslepende muziek…..

We hebben  als mens het vermogen ons innerlijk uit te leven in de buitenwereld, ten goede of ten kwade. In dienst van bijvoorbeeld de kunst en schoonheid of ten kwade ten koste van anderen. Zoals  Poetin die een oorlog ontketent. We kunnen als mens onze energie kanaliseren en uiten.

Als ik mijn opgeslagen energie geuit heb gaat het weer stromen en voel ik mij een stuk lichter.

De lucht is weer geklaard….

Een strak blauwe lucht is als schilderij echter een stuk minder interessant dan een naderende onweerslucht….


1 gedachte over “Lage druk gebied”

Plaats een reactie