Levenshulp van de Klaproos

Door Iris van Schaick Zillesen.

Na het verlies van mijn partner in 2017 was ik erg vaak aan het rondzwerven met mijn hond over de velden in mijn omgeving. De betovering van een veld met klaprozen, maakte dat ik weer geluk kon voelen. Het was een bijzonder proces, waardoor ik uiteindelijk ervoor koos om mijn eigen coaching en counseling praktijk te beginnen om lotgenoten te helpen. Naast deze werkzaamheden ben ik ook met veel liefde en plezier vrijwilliger voor Leven Na Zelfdoding en een dagdeel in de week aanwezig als vrijwillige begeleider in het Inspiratie Lab van de Rogier Hulst Foundation in Someren. Dit alles inspireerde me voor deze blog-bijdrage:

De klaprozen

De klaprozen stonden in bloei.
Juist toen ik ze ’t hardst nodig had, waren ze daar.
Ik werd overweldigd door een gevoel van magie en geluk.
Ik was heftig ontroerd,
Ik voelde weer geluk en liefde.
Het was er nog, en nog duizend maal heftiger dan ooit tevoren.

Magisch rood in full power werd ik geraakt.
Midden in mijn hart.
Nooit meer gedacht dat ik dit ooit nog zo zou voelen,
Wat een enorm warm geluksgevoel overkwam me nu.

Dit is mijn nieuwe leven.
Ik heb hoop voor mezelf, heel veel hoop!