Liefde

Door Sandra Rodenburg.Sandra Rodenburg

In een brief die Albert Einstein schrijft aan zijn dochter Lieserl, gaat hij in op de kracht van Liefde.
Hij schrijft: ”Toen ik de relativiteitstheorie presenteerde, begrepen maar weinigen mij en wat ik nu zal onthullen om aan de mensheid door te geven, zal ook botsen met het onbegrip en de vooroordelen in de wereld. Ik vraag u de brieven zo lang als nodig te bewaken, jaren, decennia, totdat de samenleving zover is dat zij kan accepteren wat ik hieronder zal uitleggen.”

Er is een extreem machtige kracht waarvoor de wetenschap tot nu toe geen formele verklaring heeft gevonden. Het is een kracht die alle andere omvat en bepaalt en zelfs achter elk fenomeen staat dat in het universum actief is en nog niet door ons is geïdentificeerd. Deze universele kracht is Liefde.
Toen wetenschappers op zoek waren naar een allesomvattende theorie van het universum, vergaten ze de machtigste onzichtbare kracht. Liefde is Licht,dat degenen verlicht die het geven en ontvangen. Voor de liefde leven en sterven we. Liefde is God en God is liefde.”

In de brief legt Einstein uit dat het dringend gewenst is dat wij ons als mensheid gaan voeden met de kracht van Liefde die alles verklaart en zin geeft aan het leven. Einstein eindigt de brief met de verklaring dat hij het ultieme antwoord met betrekking tot de Liefde gevonden heeft in liefde voor zijn dochter Lieserl. Het allergrootste verlangen wat in mij leefde na Bas zijn overlijden was: “Hoe kom ik weer in contact met hem?” Waar is hij, waar is zijn essentie, zijn Ziel en hoe kan ik me daarmee verbinden.

Ik kwam er snel achter dat zijn essentie niet verbonden was met mijn hoofd, mijn gedachten, maar dat ik de verbinding wel kon voelen in mijn Hart. Ons hoofd, ons denken bestaat uit afgescheidenheid, deelt alles op in vakjes. Ik, mijn, tegenover zij. Ons Hart doet dat niet. De liefde, het eenheidsgevoel komt voort uit het Hart, niet uit het hoofd. In het denken kon ik Bas niet vinden… niet het contact met zijn Essentie.  Ik vond Bas, Luno, terug in mijn Hart. Het contact met de essentie van Bas gaat via telepathie.  Door beelden en ingevingen en door een immens liefde, die sinds zijn vertrek alleen maar gegroeid is. Wanneer ik aan Bas denk verbind ik me met de mens die hij was. Verbind ik me met de herinnering aan hem.

Wanneer ik me met mijn Hart verbindt met zijn essentie maak ik werkelijk contact met hem. Natuurlijk mis ik zijn fysieke gestalte, de prachtige jongen die hij was maar zijn wezen is sterker dan ooit met mij verbonden. Hij heeft er voor gezorgd dat ik een veel dieper contact met mezelf en met het Leven, de Liefde heb gekregen.


Luno

Oneindig ver weg
Onmetelijk dichtbij

In het Hart
Voor altijd

Onmetelijk ver weg
Oneindig dichtbij


2 gedachten over “Liefde”

 1. Hoi Sandra,

  Mooie woorden, en waar. Ik ben/was zelf altijd erg wetenschappelijk aangelegd en dacht dat Albert Einstein dat ook was. En feitelijk was hij dat ook. Immers, hoe moet je de term “wetenschap” interpreteren. Je neemt iets voor waar aan, vaak omdat je het wetenschappelijk kunt bewijzen. Met je hoofd dus. Maar Einstein was een bijzonder man met een groot brein en blijkbaar ook een groot wezen.

  Ik geloof ook steeds meer dat liefde alles verbindt, of althans dat dat mogelijk is en dat daarin ons doel ligt op deze aarde. Niet “veel geld verdienen”, “naam maken”, “iets bereiken”. Nee, liefhebben. Liefde geven en ontvangen. Dat is toch inderdaad sterker dan alles. Wat is erger? Geen geld of baan hebben of groot huis? Of liefde moeten ontberen? Liefde is feitelijk nog belangrijker dan zuurstof om in te ademen. Zonder liefde gaan we immers heel snel “dood”…
  🙏❤🌻

  Beantwoorden
  • Dank voor je reactie Rob, fantastisch dat zo’n grote geest als Einstein verklaart dat de Liefde de allerbelangrijkste kracht in ons universum is!

   Beantwoorden

Plaats een reactie