Podcast

Podcast ‘Leven Na Zelfdoding’

Deze podcast is gemaakt als onderdeel van het afstudeerproject van Eline Snijders aan de HKU in samenwerking met Stichting Aurora en de Ivonne van de Ven Stichting. Eline vertelt: ”Door mijn persoonlijke ervaring met dierbaren die suïcidaal waren, is dit project tot stand gekomen. Ik wil graag mensen die in een vergelijkbare situatie zitten steun bieden. Onze foto-expositie geeft nabestaanden een gezicht en helpt om het onderwerp zelfdoding beter bespreekbaar te maken.” Het doel van de bij de expositie horende podcast is om ervaringen van nabestaanden die iemand zijn verloren door zelfdoding te delen en zo het onderwerp zelfdoding meer bespreekbaar te maken.

Verhalen van nabestaanden over hoe zij de zelfdoding hebben ervaren, hoe zij met dit verlies zijn omgegaan en wat hen steun geboden heeft:

Foto expositie 2022
Foto expositie 2022
Eva is haar zoon Tobias verloren
Loading
/
 • Eva is haar zoon Tobias verloren

  Eva is haar zoon Tobias verloren

  Aug 27, 2022 •

  In deze podcast vertelt Eva over haar zoon Tobias die zij heeft verloren toen hij 20 jaar oud was. Ze vertelt o.a. wie Tobias was, hoe hij nog steeds een heel groot deel van haar leven uitmaakt, welk effect bepaalde reacties kunnen hebben en waar zij steun uit heeft gehaald.

 • Gaby is haar vader Corno verloren

  Gaby is haar vader Corno verloren

  Aug 28, 2022 •

  Gaby deelt in deze podcast wat zij veel geleerd heeft van haar vader. Ze vertelt o.a. dat ze na het verlies van haar vader op haar manier afscheid wilde nemen, hoe reacties van anderen effect op haar rouwproces hebben gehad, hoe ze de keuze van haar vader kon begrijpen en…

 • Lisa is haar vader verloren

  Lisa is haar vader verloren

  Aug 29, 2022 •

  Op 27 jarige leeftijd heeft Lisa haar vader verloren. Ze vertelt in deze podcast hoe haar vader zijn liefde naar haar uitte in ‘praktische liefde’. Ook vertelt ze o.a. hoe het verlies van haar vader lichamelijke klachten veroorzaakte, hoe zij met het verlies om is gegaan en hoe advies van…

 • Margo is haar zoon Max verloren

  Margo is haar zoon Max verloren

  Aug 30, 2022 •

  Margo vertelt in deze podcast over het verlies van haar zoon Max. Ze vertelt o.a. over hoe trots ze op Max was toen hij ging studeren, hoe het leven zwaarder voor hem was en hoe ze hem nog steeds dichtbij voelt.

 • Melissa is haar vader Ruud verloren

  Melissa is haar vader Ruud verloren

  Aug 31, 2022 •

  In deze podcast vertelt Melissa over haar vader Ruud. Ze deelt o.a. haar eerste herinnering aan hem, dat open zijn en praten haar geholpen heeft na het verlies van haar vader en wat zij geleerd heeft tijdens haar rouwproces.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Dan vul je gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk voor eerder verstuurde berichten in ons nieuwsbrief-archief.