Lotgenotencontact via Slachtofferhulp Nederland

Datum: Tijd: Bijdrage: Locatie:
Doorlopend Neem contact op met SHN Gratis Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Utrecht of Zwolle (afhankelijk van de aanmeldingen)

Slachtofferhulp Nederland biedt ondersteuning aan nabestaanden na zelfdoding. Ons reguliere aanbod bestaat uit psychosociale en praktische ondersteuning gericht op het omgaan met verlies en het vinden van herstel.

Slachtofferhulp Nederland biedt verschillende vormen van lotgenotencontact aan voor nabestaanden na zelfdoding. Er zijn verschillende lotgenotengroepen voor nabestaanden. Bijvoorbeeld voor ouders die een kind hebben verloren of voor mensen die hun partner, vader/moeder of broer/zus hebben verloren. Ook zijn er verschillende digitale en fysieke vormen.

Wilt u graag op korte termijn en anoniem met iemand in contact komen, neemt u dan een kijkje op de online lotgenoten community: Groep Verhalen | Slachtofferhulp Community. Heeft u liever op regelmatige basis contact met een vaste groep deelnemers onder begeleiding van 2 begeleiders van Slachtofferhulp? Dan zijn de fysieke groepen iets voor u. Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie per e-mail.

Wanneer er voldoende aanmeldingen voor een fysieke groep zijn, ontvangt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de 2 begeleiders van de groep.

  • Een groep start als er tenminste 6 deelnemers zijn. De maximum groepsgrootte is van 8 tot 10 deelnemers;
  • Een groep komt 6 keer bij elkaar en wordt begeleid door 2 van onze medewerkers;
  • Een lotgenotengroep vindt altijd plaats op een werkdag, meestal in de middaguren;
  • De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn om de twee weken;
  • De deelnemers bepalen samen wat er besproken wordt.