Lotgenotengroep: Wanneer je kind uit het leven is gestapt

WANNEER JE KIND UIT HET LEVEN IS GESTAPT

Datum: Tijd: Bijdrage: Locatie:
Start 17 april 2023 Maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur 200 euro Haarlem (Overveen)

Marianne van WagensveldSandra Rodenburg

Wanneer je kind uit het leven is gestapt staat alles op losse schroeven. Hoe houd je je staande, hoe vind je de kracht en moed om door te gaan, hoe ga je om met anderen, wat doe je met schuldgevoel, waar vind je steun, hoe leef je verder?
Wij hebben door de lotgenotenbijeenkomsten van de Rogier Hulst Foundation ervaren hoe ondersteunend het kan zijn met lotgenoten bijeen te komen, ervaringen en vragen te bespreken, te ontdekken en te leren van en met elkaar en je eigen leven weer de moeite waard te laten zijn. Als steun voor ouders waarvan een kind uit het leven is gestapt organiseren wij daarom lotgenotengroepen in de regio Haarlem.

De groepen komen 6 keer bijeen op maandagmiddag in atelier ‘De Lente’ dat zich vlak bij station Overveen bevindt. Data: 17 april, 1 mei, 15 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juni. De bijeenkomsten worden begeleid door Sandra en Marianne. Per keer staat één onderwerp centraal dat wij aan de hand van jullie vragen en ervaringen zodanig bespreken dat je er wat aan hebt en het jou helpt je leven goed en de moeite waard te maken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Voor je zelf zorgen;
  • Het omgaan met gevoelens als verdriet, wanhoop, schuld, piekeren, alleen voelen;
  • De relatie met de andere ouder;
  • Het zorgen voor andere kinderen;
  • Het praten over dood van je kind met vrienden en familie en omgaan met pijnlijke situaties;
  • En het hervinden van levenszin, levenskracht en plezier.

Voor definitieve aanmelding zal een telefonisch kennismakingsgesprek plaatsvinden met de organisatoren. Aan de hand daarvan beslis je of je je definitief opgeeft. Er is plaats voor 6 tot 8 ouders.

Narcissen schilderijSandra Rodenburg is ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en verlies. Ze heeft een ACT opleiding en een opleiding Intuïtieve Ontwikkeling afgerond. Ze heeft veel affiniteit met spiritualiteit. Tevens geeft ze intuïtieve schilderles. En ze schrijft graag. In haar benadering staan Echtheid en lichtheid centraal. Alles mag er zijn.

Marianne van Wagensveld werkt graag in groepen vanuit de vragen die ieder heeft. Zij werkt afgestemd op de groepsleden en op de groep als geheel, weet ruimte te geven en gericht te werken, is warm en betrokken, zorgt voor rust en veiligheid, ondersteunt, werkt licht met humor en concreet. Marianne heeft meer dan 30 jaar ervaring als trainer, is begeleidingskundige, ACT therapeut en mindfulnessdocent.