Uitleg over Zoom

ZOOM

Voor onze online bijeenkomsten komen we bij elkaar op het platform ‘Zoom’. Als je Zoom nooit eerder hebt gebruikt, neem dan ruim voor de start van de bijeenkomst de tijd om alles te installeren. Wanneer je op de link voor de Zoom meeting klikt, zal je automatisch worden gevraagd om het programma te installeren. Je kunt Zoom ook installeren door één van deze linkjes te gebruiken:

Windows: https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe
Mac: https://zoom.us/client/latest/Zoom.pkg
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings
iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/id546505307
En natuurlijk vind je Zoom ook in je app store.

Als je Zoom hebt geïnstalleerd, kun je op de link van de betreffende Zoom meeting klikken om binnen te komen. Je kunt ook eerst Zoom openen en vervolgens op ‘Join a meeting’ klikken. Vervolgens vul je het eerder per mail ontvangen meeting ID in. Je kiest een naam waarmee je in beeld wilt komen. Klik op join. Dan vul je het paswoord in en klik je weer op join. Je komt vervolgens in een wachtkamer uit (waitingroom), van daaruit word je binnengelaten.

PUNTEN VAN AANDACHT

  • Zet je video en geluid aan zodat anderen ook jou kunnen zien en horen;
  • Test vooraf beeld en geluid;
  • Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt (door bijvoorbeeld niet op zolder te zitten waar wifi slecht bereik heeft). En zoveel als mogelijk alle andere programma’s uit te schakelen;
  • Fijn als je op tijd begint om voor jezelf een rustig en comfortabel plekje te maken en daar ook je computer of telefoon te installeren.